Dolgu Uygulaması
Dolgu Uygulaması
Dolgular yüz estetiği tedavileri için kullanılır ve cilde enjekte edilir. İstenmeyen kırışıklıkların görünümünü etkili bir şekilde azaltmak, yüzü kontürlemek ve hacimlendirmek ve cildi canlandırmak için tasarlanmıştır. Dolgu maddeleri, vücutta doğal olarak bulunan bir madde olan hyalüronik asitten yapılır. Hyalüronik asit, hemen hemen tüm canlı organizmalarda doğal olarak bulunan bir şeker molekülüdür. Suyu bağlar ve eklem gibi vücudun hareketli kısımlarında yağlayıcı ve amortisör görevi görebilir. Besin maddelerinin taşınması ve derideki su dengesinin düzenlenmesi için de önemlidir.
Dolgu uygulamaları, cildin hyalüronik asit arzını artırarak cildi canlandırır, çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü anında azaltır ve yüze daha yumuşak bir görünüm verir. Dolgu maddesi, stabilize edilmiş, hayvansal olmayan hyalüronik asitten oluşan doku dostu, yumuşak, enjekte edilebilir bir jeldir. Dolgu uygulamalarının sonuçları uzun ömürlüdür, ancak kalıcı değildir.
Dolgu Uygulamalarının Sonuçları Ne Kadar Sürer?
Dolgu enjeksiyonları, kırışıklıkların görünümünü azaltmak, cildi pürüzsüzleştirmek ve cilde daha genç bir görünüm vermek için etkili, kolay ve oldukça popüler bir kozmetik tedavidir. Dolgu uygulamalarının sonucu anında görülür ve kullanılan dolgunun niteliği ve kişinin cilt yapısına bağlı olarak etkisi ortalama 6-12 ay sürer. Dolgu enjeksiyonları yüz ifadesini etkilemeyen doğal görünümlü sonuçlar sunar.
Dolgu Uygulamaları Hangi Bölgelere Yapılır?
Çöküntü, doku kaybı olan yüz ve vücuttaki her bölgeye yapılabilir. Kişi bir bütün olarak değerlendirilir ve öneriler ona göre yapılmalıdır. Dudak, şakak, yanak, çene düzeltmek, burun şekillendirme, yüz şekillendirme, asimetriyi düzeltme, kaş arası derinliğini doldurmak amacıyla dolgu uygulanabilir. Dolgu maddelerini ayrıca cilt altına uygulanan daha az yoğun formları tüm cilt altına verilerek daha diri, parlak bir görünüm oluşturulur.
- Dudak Dolgusu
- Kazayağı Dolgusu
- Çene Dolgusu
- Burun Dolgusu
- Yanak Dolgusu
- Nazolabial Dolgu
- Göz Altı Işık Dolgusu